O le a le mea e aumaia e tekinolosi ia i tatou?

0
I le olaga faʻaonaponei, o le Bluetooth headphones e faʻateleina le taua i olaga o tagata, faʻalogo i pese, talanoa, matamata i vitio ma isi.Ae e te iloa le talafaasolopito o le atinae o ulu?
1.1881, Gilliland Harness fa'apipi'i i le tau'au taliga tasi itu
1
O le uluai oloa ma le manatu o headphones na amata i le 1881, na fatuina e Ezra Gilliland o le a avea ma failauga ma masini faaleotele leo e fusia i le tauau, e aofia ai mea tau fesoʻotaʻiga ma se itu e tasi le taliga-ipu faʻafeiloaʻi faiga Gilliand harness, o le faʻaoga autu o le 19th. seneturi telefoni telefoni ma, nai lo le faʻaaogaina e fiafia i musika.E tusa ma le 8 i le 11 pauna le mamafa o lenei ulu e leai ni lima, ma ua leva ona avea o se masini tautala feavea'i i lena taimi.
 
2. Electrophone headphones i le 1895
2
E ui o le ta'uta'ua o lipine e mafua ona o le mea fou o le telefoni feavea'i, o le atina'eina o le telefoni feavea'i e feso'ota'i ma le mana'oga mo le lesitalaina i auaunaga tau ta'aloga i luga o telefoni i le fa'ai'uga o le 19 ma le amataga o le 20 seneturi.o le Electrophone home music listening system, lea na aliali mai i le 1895, na faʻaaogaina laina telefoni e faʻasalalau ai faʻaaliga musika ola ma isi faʻamatalaga ola i taligalu fale mo le au fai saofaga e fiafia ai i faafiafiaga i totonu o latou fale.O le Electrophone headset, foliga pei o se stethoscope ma ofuina i luga o le auvae nai lo le ulu, sa latalata i le prototype o le ulu faʻaonaponei.
1910, le ulu muamua Baldwin
3
O le suʻeina o le amataga o le ulu, o faʻamatalaga o loʻo maua e faʻaalia ai o le oloa muamua ulu e faʻaaogaina aloaia se mamanu ulu o le Baldwin uʻamea uʻamea ulu na faia e Nathaniel Baldwin i lona umukuka fale.O lenei mea na aʻafia ai le faʻaogaina o headphone mo le tele o tausaga a sau, ma o loʻo faʻaaogaina pea i se tulaga sili atu pe laʻititi i aso nei.
1937, le ulu muamua malosi DT48
4
Siamani Eugen Beyer fatuina se miniature transducer malosi e faavae i luga o le mataupu faavae o le malosi transducer faaaogaina i failauga faletīfaga, ma tuu i totonu o se faaili e mafai ona ofuina i luga o le ulu, ma faapea ona fanau mai i le lalolagi muamua dynamic headphones DT 48. faatumauina le mamanu faavae. o Baldwin, ae na matua faʻaleleia le ofuina o le mafanafana.DT o le faʻapuupuuga o le Dynamic Telephone, aemaise lava mo telefoni feaveaʻi ma tagata tomai faapitoa, o le faʻamoemoe o le gaosiga o lipine e le o le toe gaosia o le leo maualuga.
 
3.1958, o le ulua'i lipine fa'alogo fa'alogo e fa'alogo i musika KOSS SP-3
5
I le 1958, na galulue faatasi ai John C. Koss ma le inisinia Martin Lange e fausia se phonograph stereo feaveaʻi (e ala i le feaveaʻi, o lona uiga o le tuʻufaʻatasia o vaega uma i se mataupu e tasi) e mafai ai ona faʻalogoina musika faʻapitoa e ala i le faʻafesoʻotaʻi o headphone prototype o loʻo faʻaalia i luga.Ae peitai e leai se tasi na fiafia i lana masini feaveai, o le headphone na mafua ai le fiafia tele.A'o le'i faia lena mea, o mea fa'apolofesa o masini fa'apolofesa na fa'aaogaina mo feso'ota'iga telefoni ma leitio, ma e leai se tasi na manatu e mafai ona fa'aoga e fa'alogologo ai i musika.Ina ua uma ona iloa o tagata ua valea i headphones, na amata loa e John C. Koss ona gaosia ma faatau atu le KOSS SP-3, o le uluai lipine leo ua mamanuina mo le faalogologo i musika.
6
O le sefulu tausaga na sosoo ai o le tausaga auro o musika papa Amerika, ma o le fanau mai o le KOSS headphones na fetaui ma le taimi sili mo le faʻalauiloaina.I le vaitau atoa o le 1960 ma le 1970s, na faʻatautaia le maketi KOSS ma aganuʻu pop, ma aʻo leʻi leva Beats by Dre, na faʻalauiloaina Beatlephones o le Koss x The Beatles co-brand i le 1966.
7
4.1968, o le ulua'i taliga fa'alogo taliga Sennheiser HD414
8
Fa'ailogaina mai fa'auluuluga uma na muamua atu e tetele ma lagona fa'apolofesa, HD414 o le ulua'i mama mama, matala fa'amuta.O le HD414 o le ulua'i fa'alogo taliga, o lona fa'ainisinia mata'utia ma le manaia, foliga fa'ailoga, faigofie ma matagofie, o se mea masani, ma fa'amatalaina pe aisea ua avea ai ma lipine fa'atau sili i taimi uma.
 
4. I le 1979, na faʻaalia ai le Sony Walkman, faʻafeiloaʻi taligalu i fafo
9
O le Sony Walkman o le masini feavea'i muamua a le Walkman masini feavea'i fa'atusatusa i le KOSS gramophone o le 1958 - ma na si'itia ai tapula'a e mafai ai e tagata ona fa'alogologo i musika, lea sa i ai muamua i totonu, i so'o se mea, so'o se taimi.Faatasi ai ma lenei mea, na avea ai le Walkman ma taʻitaʻi o ata feaveaʻi e taʻalo masini mo le isi luasefulu tausaga.O lona ta'uta'ua na aumai aloa'ia ai taligalu mai totonu i fafo, mai se oloa a le fale i se oloa feavea'i patino, o le ofuina o taligalu o lona uiga o le faiga, o lona uiga o le mafai ona fausia se avanoa tumaoti i so'o se mea.
5. Yison X1
2
Ina ia mafai ona faʻatumu le avanoa i le maketi leo faʻalotoifale, na faavaeina Yison i le 1998.After le faʻavae, Yison e masani lava ona gaosia ma faʻaogaina taligalu, failauga Bluetooth, uaea faʻamatalaga ma isi mea faʻaoga eletise 3C.
I le 2001, o le iPod ma ona taligalu o se mea e le mavavaeeseina
10
O tausaga 2001-2008 o se faamalama o avanoa mo le numera o musika.Na faalauiloa e Apple le galu o le numera o musika i le 2001 faatasi ai ma le faalauiloaina o le masini o le iPod ma le itunes service.o le vaitaimi o feaveai kaseti leo leo na amata e le Sony Walkman na soloia e le iPod, o se masini musika numera feaveai, ma o le vaitaimi o le Walkman na oo mai i le faaiuga. ua avea masini ma se vaega taua o le faasinomaga vaaia o le tagata taalo iPod.O laina paʻepaʻe lamolemole o mea faʻapipiʻi faʻafefiloi ma le tino ipod paʻepaʻe, faʻapipiʻi faʻatasi ai se faʻamatalaga vaʻaia faʻatasi mo le iPod, aʻo mou atu le tagata o loʻo i totonu o le paolo ma avea ma mannequin o tekinolosi faʻalelei.O le faʻaogaina o headphone faʻavavevave mai totonu i fafo vaaiga, o le uluai headphones pe a lelei le lelei o le leo ofuina le mafanafana i luga o le laina, ma a ofuina i fafo, o loʻo i ai uiga o mea faʻaoga.Ua faoa e Beats by Dre lenei avanoa.
I le 2008, na faia ai e Beats by Dre le taligalu o se mea lavalava
11
O le galu numera o musika na taʻitaʻia e Apple ua suia uma pisinisi e fesoʻotaʻi ma musika, e aofia ai taligalu.Fa'atasi ai ma le fa'aoga fou, ua faasolosolo malie lava ona avea headphones ma mea la'ei fa'alelei.2008, Beats by Dre na fanau mai ma le masani, ma vave ona nofoia le afa o le maketi telefoni feaveaʻi ma lona faʻamaoniga lauiloa ma le mamanu faʻalelei.Fai e avea headphone pepese ma auala fou e ta'alo ai le maketi ulu.Talu mai lena taimi, e fa'ate'aina e lipine le mamafa o le fa'atulagaina o oloa fa'atekonolosi, ma avea ma 100% oloa fa'aofuofu.
12 3
I le taimi lava e tasi, ua faʻaauau pea ona faʻamalosia e Yison ana tupe teufaafaigaluega i suʻesuʻega faʻasaienisi ma faʻatamaoaigaina lana laina oloa e tuʻuina atu ai i tagata faʻatau le tele o filifiliga.
I le 2016, na tatalaina ai e Apple AirPods, headphones i le vaitau o le atamai uaealesi

12
2008-2014 o le headset Bluetooth vaitaimi uaealesi.1999 na fanau mai ai le tekonolosi Bluetooth, e mafai e tagata ona faʻaaogaina le ulu e faʻaumatia ai le uaea ulu.Ae ui i lea, e le lelei le lelei o le leo muamua o le headset Bluetooth, naʻo le faʻaaogaina i le matata o pisinisi telefoni.2008 Bluetooth A2DP protocol na amata ona lauiloa, o le fanau mai o le vaega muamua o tagata faatau Bluetooth headset, Jaybird o le tagata muamua na faia le Bluetooth uaealesi ta'aloga ta'aloga gaosi oloa.Fai mai le Bluetooth wireless, o le mea moni, o loʻo i ai pea se fesoʻotaʻiga puʻupuʻu puʻupuʻu i le va o ulu e lua.
13
2014-2018 o le headset wireless atamai vaitaimi.Seia oʻo i le 2014, o le muamua "moʻi uaea" Bluetooth headset Dash pro na fuafuaina, o se taimi i luga o le maketi soo e toatele ae le sulking, ae sa tatau foi ona faatali mo le lua tausaga talu ona tatala AirPods, "moni uaeaea" Bluetooth atamai headphones e faʻafeiloaʻi. i le vaitaimi o le pa.airPods o Apple sili ona faʻatau mea faʻatau i le tala faʻasolopito o le oloa e tasi, faʻasalalau e oʻo mai i le taimi nei, o loʻo nofoia le 85% o faʻatauga i le maketi o le headset uaealesi, o le tagata faʻaoga O AirPods o le faʻatau sili ona faʻatau atu i le talafaasolopito o Apple, faʻamaumauga mo le 85% o faʻatau. ma le 98% o iloiloga a tagata.O ana fa'amatalaga fa'atauga na fa'ailoa mai ai le o'o mai o se galu o le fa'auluuluga e foliga mai e leai se feso'otaiga ma atamai.
1

O le a le tu'ua i tua le R&D fa'atekonolosi i le taimi. Ua fa'aauau pea e Yison le taimi e ala i le fa'alauiloaina o ana lava oloa fa'alogo leo ma faia pea suiga fa'atekonolosi e fa'atumauina ai o ia i luma o le alamanuia.

I le lumanaʻi, Yison o le a faʻaauau pea ona faʻaauau le tekonolosi e tuʻuina atu ai le tele o tagata faʻatau i le salafa o le lalolagi i oloa sili atu ma sili atu eseese.

Mulimuli mai ia i matou 1 Mulimuli mai ia i matou 2


Taimi meli: Ian-12-2023